суббота, 6 марта 2010 г.

Click to view full size image

Kalastus Eestis

Kalapüük on tore ja rahulik võimalus nautida loodust ja hasarti.

Kalapüük on populaarne aastaringne tegevus ning sajad jõed ja järved ningtuhanded saared pakuvad Eesti kalameestele palju väljakutseid. Neile lisandub veel ligi 4000 kilomeetri pikkune rannajoon, mis meelitab rannapüügile.

Kalapüügiks võib tarvis minna spetsiaalset kalapüügiluba ning tuleb olla teadlik teatud hooaegadel kehtivatest piirangutest mõningate kalaliikide püügil. Suveperioodil piirangud praktiliselt puuduvad. Täpsemat infot saad kalastus- ja matkapoodidest.

Kalapüügilubasid saab osta üsna lihtsalt - näteks kalapüügivarustust müüvatest kauplustest ja kalastajate klubidest, nõu saab küsida nii kohalikest turismiinfokeskustest kui matkapoodidest.

NB! Kui küsida oskad, saad samadest kohtadest ka head lisainfot parimate püügikohtade osas!

Alla 16-aastased lapsed, üle 65-aastased pensionärid ning erivajadustega inimesed ei vaja kalapüügiks luba.

Millieid kalu Eesti vetest leiad?

Pruunahven, meriahven, teib, koha, angerjas ja merisutt on kõik üsna levinud.

Kalapüügil kehtivad eeskirjad

  1. Lihtkäsiõngega püük - ühe lihtkäsiõngega püük on tasuta lubatud kõigile päikesetõusust päikeseloojanguni riigile, kohalikule omavalitsusele või eraomiandis olevatele kuid avalikku kasutusse antud veekogudel. Järgida tuleb hooajati kehtivaid piiranguid kalapüügialadele ja liikidele.
  2. Kalapüügivarustus – võid kasutada teisi sportlikke püügivahendeid eeldusel, et maksad harrastuskalapüügi õiguse eest ning kannad kaasas isikut tõendavat dokumenti.
    • Lubatud kalapüügivahendid on: rohkem kui üks lihtkäsiõng, käsiõng, spinning, sikuti, lendõng, põhjaõng (tonka, krunda), ankurdamata und, räimeõng (tohib kasutada merel), harpuunpüss ja harpuun.
  3. Kalastuskaart - Kalastuskaart on vajalik püügil õngejada, nakkevõrgu, kuuritsa ja liiviga, samuti vähipüügil vähinata ja vähimõrraga ning lõheliste püügil spinningu ja lendõngega ning püügil allveepüügivahenditega Saadjärvel ja Kuremaa järvel.

Kalastuskaarte saab lihtsalt osta iga maakonna keskkonnateenistusest.


Комментариев нет:

Отправить комментарий


Постоянные читатели

Архив блога